Pe roți

Volvo ne stârnește curiozitatea: teaser cu noul V90 Cross Country

 

Noul Volvo V90 este deja realitate, iar designul fresh și arsenalul tehnologic pe care le aduce în gama producătoului sudedez au tulburat deja apele în clasa mare. La fel ca într-o piesă de teatru grandioasă, actul I ne-a introdus în atmosferă, în timp ce actul II vine cu elementele care aruncă în aer povestea inițială.

În acest caz, noul Volvo V90 în versiune de teren accidentat, Cross Country, este continuarea dinamică și optimizată a modelului prezentat cu doar câteva săptămâni în urmă. Presupunând că și calendarul celor de la Volvo este fixat după evenimentele din industrie, ar trebui să vedem noul break înălțat la Salonul Auto de la Paris.

Dacă V90 va putea fi văzut în fața școlilor sau în parcările grădinițelor, versiunea Cross Country va fi mai lipsită de principii. Modelul cu tracțiune integrală va duce mai departe tradiția începută de venerabilul V70 XC, unul dintre primele Volvo care nu s-au jenat să se murdărească de noroi.

Ca și în cazul celor trei generații care l-au precedat, V90 Cross Country va avea o caroserie cu protecții speciale, o gardă la sol generoasă, precum și bare amplasate pe plafon, pentru montarea unui portbagaj suplimentar. Viitorii aventurieri de weekend așteaptă bucuroși noul model. Nu aceeași bucurie o au, însă, inginerii modelului rival, Audi A6 Allroad.

Foto: Volvo

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus