De curând

Vitezomanul Gică – Renault Twingo GT

Vrei să parchezi ușor după ce faci raliuri prin oraș? Să te poți lua la întrecere cu „bogații” din decapotabile sport, dar să te și lauzi cu un consum mai mic decât al lor? Te-ai săturat să întârzii la întâlniri și să nu te poți strecura în trafic? Vrei senzații tari în sticluțe mici? Sună acum și comandă-ți noul Renault Twingo GT.

Citadina franțuzească își dezvăluie latura mai puțin inocentă, cu un motor de 110 CP și un kit estetic de senzație. Inspirat de conceptul Twin’Run, Twingo GT folosește un propulsor de doar 898 cc, dar care oferă o putere record și in cuplu de 170 Nm. Toate acestea au fost obținute cu ajutorul unui sistem revizuit de admisie, a unui soft îmbunătățit și a unei noi setări pentru cutia de viteze. La capitolul ținută de drum, Twingo GT vine cu o nouă suspensie, un sistem ESP ajustat la nevoile unei minione fâșnețe, precum și cu o direcție ajustabilă în funcție de regimul de rulare.

Micuțul hot-hatch promite o manevrabilitate de excepție și senzații tipic sportive. Nu doar șoferul va simți bucurie din partea lui Twingo GT, ci și cei care vor întâlni citadina sportivă prin trafic. Culoarile speciale ale modelului (Piment Orange, Luneire Grey, Profond Black sau Glacier White) sunt susținute de jantele masive pentru acest segment, ce oferă o dimensiune de 17 inchi. Plafonul și partea laterală sunt ornamentate cu benzi negre, pentru mai mult caracter. Debutul oficial al celui mai nervos Renault Twingo din istorie va avea loc la edișia de anul acesta a Festivalului Vitezei Goodwood.

foto: Renault

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus