De curând

Disney prezintă un robot care sfidează gravitația

Când spui Disney, te gândești de cele mai multe ori la personaje de poveste, ca Aladdin, Mica Sirenă, Dumbo sau Bambi. Îl mai pui la socoteală pe legendarul Mickey Mouse, cu tot cu Donald Duck și simpaticul Pluto, iar lista pare completă. Desigur, cei mai mici dintre noi ar mai putea menționa sitcomurile de pe Disney Channel, producții precum High School Musical sau Hannah Montana. Tehnologie? Gadgeturi? Nu sunt tocmai noțiuni care să pară potrivite cu specificul imperiului construit de Walt Disney.

Cu toate acestea, compania americană alege să își surprindă adepții cu o surpriză care aduce inovația în prim-plan. De data aceasta, nu vorbim despre vreun personaj animat, ci de un robot autonom, capabil să excaladeze pereții și să sfideze gravitația. VertiGo este rezultatul colaborării dintre Disney și studenții universității ETH din Zürich. Mașinăria mai realizează de una singură și tranziția dintre suprafețele plane și pereți. Echipa de inventatori care a pus la punct proiectul este formată din șase studenți la Inginerie Mecanică și unul, la Inginerie Electrică.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:



Cele mai citite

Sus