De curând

Uimitorul pod circular din Uruguay

Ar putea părea puțin probabil ca un pod să mai stârnească uimire într-o eră atât de tehnologizată ca a noastră. De la pasajele susendate și până la viaductele care se sprijină pe piloni cu lungimi de zeci de metri, podurile extravagante încep să devină o priveliște obișnuită. Cu toate acestea, podul Laguna Garzon din Uruguay, proiectat de Rafael Vinoly, stârnește uimire și semne de întrebare. Forma circulară a podului a fost gândită cu un triplu scop.

În primul rând, șoferii sunt forțați să conducă la o viteză mică, ceea ce reduce probabilitatea producerii de accidente rutiere. În al doilea rând, podul circular le permite șoferilor să admire peisajul fără riscul de a-și lua ochii de la drum. În ultimul rând, pietonii au la dispoziție propria zonă de deplasare, cu puncte de observare a panoramei. Podul pe care trec zilnic 1.000 de mașini a înlocuit o veche rută navigabilă, parcursă în trecut cu bărcile.

Video: ScienceNature

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus