De curând

Trenul supersonic Hyperloop – aproape de primul test

Conceptul revoluționar de transport terestru, imaginat de Elon Musk, este tot mai aproape de realitate. Celebrul tren care folosește tuburi cu înaltă presiune pentru a transporta pasageri la viteze de peste 1000 de km/h a fost prezentat încă din 2013.

Acum, vizionarul afacerist american a transformat ideea într-un proiect de tip open-source la care sunt invitate să contribuie mai multe echipe. Două dintre acestea, Hyperloop Transportation Technologies și Hyperloop One, au înregistrat progrese imense, dar numai ce-a de-a doua poate fi considerată pe deplin victorioasă.

Iar aceasta, datorită faptului că Hyperloop One și-a securizat un fond de 80 de milioane de dolari, iar facilitățile sale din Los Angeles și New York dispun de 150 de angajați. Dacă în conceptul original, trenul de mare viteză ar fi trebuit să parcurgă tronsonul San Francisco-Los Angeles în 35 de minute, CEO-ul Hyperloop One, Rob Lloyd, are planuri mai mari.

Mai exact, acesta țintește să depășească granițele statulului California și nu are de gând să se limiteze la a transporta doar pasageri. Hyperloop One își propune să ofere o călătorie mai rapidă decât cea a avioanelor de linie, dar fără turbulențe și fără inconvenentul de a sosi pe un aeroport izolat de centrul orașului. Primul test al acestui complex sistem de transport va avea loc în Deșertul Nevada.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus