Video

Transformers există în realitate!

 

…cel puțin asta vor cei de la Letrons să credem. Ceea ce vezi în aceste imagini este rezultatul muncii unui grup de 12 ingineri și 4 tehnicieni turci care au transformat un BMW Seria 3 Coupe cât se poate de real într-un monstru cibernetic. Mașina care se transformă rapid într-un robot poate fi controlată de la distanță, dar îi este interzis să iasă în trafic.

Deși este cunoscut că anul 2017 va aduce pe marile ecrane cel mai nou film din seria Transformers, nu știm cum ar reacționa Michael Bay dacă l-ar vedea pe Antimon. Așa l-au denumit creatorii săi pe robotul a cărui realizare a durat opt luni.

Să revenim la regizorul american. Probabil că Bay l-ar distribui imediat pe transformerul turcesc în următorul său film și i-ar da un scurt concediu neînfricatului Optimus Prime. Ca nivel de competență, nu s-ar observa nimic schimbat.

Inima întregului ansablu, care permite metamorfoza de la mașină la robot, este un motor de 400 Nm, amplasat în mod inteligent, pentru a nu ocupa un volum foarte mare. Sistemul de control hidraulic permite o transformare rapidă, iar energia necesară unui asemenea spectacol vizual este asigurată de o instalație electrică specială, cu o capacitate de 4000 de wati.

Mișcările brațelor și ale capului de robot sunt puse în operă de un servomotor ce permite culisații la 100 de grade și chiar mișcarea degetelor. Teribila creatură construită la Ankara poate să emită semnale sonore și chiar să se înconjoare cu un nor gros de fum.

Cine știe, poate că, până la noi ordine, Megatron stă de pândă chiar și pe teritoriu turcesc. Sistemul de control teleghidat permite nu doar deplasarea înainte și înapoi a mașinii, ci și efectuarea de viraje la 6o de grade. În cazul în care te întrebi, da, Antimon poate fi cumpărat, dar numai în anumite condiții. Ce zici, crezi că te rezolvă tipul bărbos de la Polul Nord până pe 25 decembrie?

foto/video: Letrons

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus