De curând

Un tată, o fiică, o mașină și o chitară – în 360 de grade

 

Fie că Google și-a dorit să provoace emoție prin acest clip 360 sau că pur și simplu încurajează creativitatea, cert este că povestea cea mai recentă rezultată din proiectul Google Spotlight Stories o să-ți dea fiori și poate chiar o să-ți smulgă o lacrimă. Personajele principale, un tată chitarist și fiica lui, parcurg ani întregi din viață în decorul anost al unui Chevrolet Citation din 1983. Ca să afli toată povestea și să nu pierzi vreun detaliu, folosește cursorul și deplasează imaginea în orice direcție dorești, chiar pe clip.

Acțiunea debutează cu momentul în care fiica redescoperă la maturitate mașina veche a familiei și declanșează un flashback prin apăsarea butonului play al unui casetofon decrepit. Urmează cinci minute în care putem sări de la o etapă la alta în evoluția celor două personaje. Chitaristul trece prin momente de bucurie și de supărare, dar nu se oprește din cântat nici atunci când este nevoit să o facă în plină stradă, pentru trecători. Tânăra se transformă dintr-un bebeluș neastâmpărat într-o tânără care iubește prietenii și aventura.

Până la finalul filmulețului ce poate fi vizionat cu ajutorul tehnologiei VR vedem cum fiica muzicianului îi moștenește pasiunea și o perfecționează, ajungând un superstar veritabil. Bătrâna mașină își îndeplinește ultima misiune, aceea de a duce artista la primul ei concert grandios. Povestea scrisă de Alexis Harte și JJ Weisler și cântată de Nicki Buhm și Kelly Stolz vorbește despre dragoste, sacrificiu și bucuria de a trăi, manifestată chiar și în momentele dificile.

foto/video: Google Spotlight Stories

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus