De curând

Spargem pușculițele: Tesla S e mai ieftină

foto: Tesla Motors

Înainte de a-ți verifica banii din cont, trebuie făcută o precizare. Ieftin, în cazul mașinilor Tesla, înseamnă cam același lucru ca și în cazul gadgeturilor Apple. Vei avea parte de un preț mai prietenos, dar nu va fi de ajuns doar să spargi porcușorul cu monede. Dacă vorbim despre noul Tesla Model S în versiunea cu indicatvul 60, prețul este de 66.000 de dolari. Încearcă, totuși, să vezi partea bună. Orașul nu va fi împânzit prea curând de sute de Model S. Oricare dintre orașe. Mașina rămâne una exclusivistă, în ciuda prețului mai mic, obținut prin limitarea electronică a capacității bateriei, de la 75 kWh, la doar 60.

Da, ai ghicit, acest lucru se traduce, implicit, printr-o autonomie mai mică. Mai exact, Tesla Model S 60 va parcurge cu ”un plin” doar 337 de kilometri. Pare mai mult decât suficient, dar versiunea mediană, 90D, nu se mulțumește fără 473 km parcurși după ce își va fi primit doza completă de electricitate. Ca o consolare, viitorii proprietari au acces gratuit la rețeaua de alimentare Tesla Supercharger. Oamenii lui Elon Musk sunt pregătiți oricând să îți ofere, la cerere, capacitatea de 75 kWh a bateriei. Prețul pentru această modificare de soft? 9.000 de dolari.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus