De curând

Primul sindicat UBER

foto: Flickr

Relația dintre șoferii Uber și companie trece la nivelul următor: 35.000 de conducători auto din New York vor fi reprezentați de nou înființata Asociație a Șoferilor Independenți. Doritorii se pot înscrie gratuit în organizația ale căror costuri vor fi suportate de Uber, dar acest lucru nu-i scapă de statutul de contractori independenți.

Cu alte cuvinte, deși conducătorii auto independenți nu vor avea drepturile tipice unui angajat, cum ar fi asigurarea de sănătate sau concediul medical. Cu toate acestea, apartenența la asociația aflată sub administrarea Uber garantează o mai bună comunicare cu board-ul de conducere al companiei.

Totodată, conducătorii auto vor beneficia și de asistență legală în cazul incidentelor din trafic. Mai mult, sindicatul va face lobby, alături de oficialii Uber, pentru schimbarea taxelor aplicate de administrația locală, în favoarea taximetriștilor. Pentru moment, șoferii independenți nu pot spera la mai multe beneficii, având în vedere faptul că Uber insistă asupra faptului că activitatea acestora nu se încadrează în normele unui contract de muncă.

În cadrul unui angajament luat față de celelalte asociații profesionale, compania americană a dat asigurări suplimentare asupra faptului că nu va încerca să convingă celelelate sindicate să recunoască șoferii Uber drept lucrători legali.

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus