În detaliu

Social media, sursă de știri pentru 62% din adulții americani

foto: flickr

 

Potrivit unui studiu Pew Research, citat de Techcrunch.com, rețelele sociale sunt un concurent redutabil pentru media tradiționale, în ceea ce privește sursele de informare ale adulților americani. Mai exact, peste 62% dintre locuitorii continentului găsesc știrile în primul rând în social media, în timp ce 18% apelează doar ocazional la această secțiune a mediului online. Dintre cei chestionați, un procent de 67% folosește Facebook, în timp ce 16% consideră că Twitter satisface mai bine nevoia de informare.

În urma studiului mai reiese faptul că procentul total al populației americane care utilizează Facebook pentru știri se ridică la 67%, în vreme ce Twitter atinge o audiență de 16% din locuitorii Americii de Nord. Cerecetarea realizată de Pew Research a mai arătat că doar un sfert din subiecți se informează de pe două sau mai multe site-uri. 10% dintre americanii chestionați primesc știri din trei sau mai multe platforme online. Toate aceste cifre, comparate cu cele obținute în urma unui alt studiu, din 2012, arată o creștere cu 20% a numărului de americani care își găsesc știrile în social media.

foto: Wilkimedia Commons

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus