De curând

Șoc total! S-a deschis un mall în București!

Foto © Konradbak | Dreamstime.com

În sfârșit, așteptarea bucureștenilor s-a terminat.

În sfârșit, după ani grei de muncă asiduă și susținută în care s-au deschis teatre peste teatre, în care s-au renovat școli și spitale, s-au asfaltat temeinic străzi, după ani care au părut nesfârșiți, în care Primăriile de Sector și-au unit forțele într-un efort titanic, supraomenesc, pentru a asigura curățenia străzilor, colectarea selectivă a deșeurilor, după ce s-a muncit cu râvnă, cu dinții strânși și spatele încovoiat, dar dârz, pentru refacerea fațadelor și consolidarea tuturor clădirilor cu risc seismic, după ce au fost plătite toate datoriile astfel încât agentul termic să poată fi furnizat către toți locuitorii Capitalei, fără probleme, pe toată durata iernii, după ce au fost reuniți cei mai străluciți arhitecți ai momentului pentru a re-gândi infrastructura orașului, și astfel s-au creat locuri de parcare și au fost refăcute nenumărate spații verzi, astfel încât temperatura anuală a orașului a scăzut în medie cu 5 grade, ei bine da, dragi cititori, după tot acest urcuș sisific care ne-a transformat orașul într-o oază de liniște, de bunăstare, de pace, de fericire, ÎN SFÂRȘIT, s-a deschis un mall.

Merităm, dragi bucureșteni, să ne mai relaxăm și noi după atâta muncă, avem dreptul și la frivolitate, noi cei mai puțin consumeriști dintre oameni, nu trebuie să fie totul serios, bine gândit și aplicat, ce naiba, doar nu suntem nemți, așa că mai marii Capitalei, atenți și conectați la nevoile cetățenilor ei, au deschis, slavă Domnului, un mall.

Park Lake, căci acesta îi este numele cu rezonanțe profund mioritice, ne oferă, iată, pentru prima oară în istoria orașului nostru, șansa nesperată, dar binemeritată, de a ne plimba prin magazine, să ne cumpărăm hăinuțe (care nu, nu au fost produse în vreo fabrică din lumea a treia unde femei și copii săraci sunt exploatați, astea sunt doar minciuni menite să ne fure bucuria și așa efemeră), sau de a merge la film să mâncăm popcorn în timp ce experimentăm pentru prima oară minunea minunilor tehnicii cinematografice moderne – 3D-ul, sau de a face multe alte activități recreative și frumoase între pereți de sticlă și oțel, în bătaia aerului condiționat.

Dacă am avea și o Catedrală gigantică, aurită, care să ne mântuiască, orașul nostru ar fi pur și simplu perfect. Dar pentru asta mai trebuie să mai așteptăm puțin, acum avem alte priorități, mai sunt câteva școli, spitale și șosele de construit.

Să profităm așadar, în sfârșit, de Mall, acest templu al relaxării, după atâta amar de vreme în care conceptul a rămas doar la nivel de deziderat, de ideal de care doar alte orașe au avut parte, toată lumea în mașină și hai la mall.

Doina Antohi este actriță, regizor, profesor și interpret vocal. Traduce din limba engleză, adaptează și creează colaje de texte pentru spectacolele ei. Scrie de când era copil, în timpul liber, din joacă, inspirându-se din realitatea imediată și mai ales din cât de diferite sunt mentalitățile. E îndrăgostită de genul musical.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus