Pe roți

Și bestiile fac topless: Ferrari LaFerrari Aperta

Oare ce poate fi mai exclusivist decât un Ferrari produs în doar 499 de exemplare și vândut pentru mai mult de un milion de euro? Răspunsul vine sub forma versiunii decapotabile a unei mașini pe care nu o poți cumpăra decât dacă primești o invitație oficială de la Ferrari. După ce a dinamitat atmosfera de la Salonul Auto Geneva din 2013, Ferrari LaFerrari aruncă gaz pe una dintre cele mai fierbinți veri pe care le-a văzut vreodată Europa. Designul decapotabilei respectă pe deplin modelul din care derivă, iar aerodinamica nu a avut de suferit, mulțumită inginerilor iscusiți din Modena.

Pe partea tehnică, lucrurile sunt așa cum le știm: la superlativ. Cuplu format din motor V12 pe benzină și motor electric, sistem de recuperare a energiei de frânare și 963 de cai-putere. Biciuiți cu iscusință, armăsarii italiencei o aruncă la peste 350 km/h, o viteză ce va strica orice frizură odată ce plafonul mașinii este eliminat din ecuație. Ferrari LaFerrari Aperta va fi prezentat oficial la Salonul Auto Paris din toamna aceasta, dar nu te grăbi să-ți verifici contul bancar. Puținele exemplare ce vor fi produse sunt deja vândute unei clientele selecte, formată din colecționari ai modelelor italiene.

Foto/video: Ferrari

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus