Pe roți

Sculptură în nisip: Seat Ateca

Primul SUV din istoria mărcii iberice se pregătește să-și facă apariția pe șoseele din Europa. Până atunci, spaniolii își ispitesc viitorii clienți printr-o metodă inteligentă. Cu siguranță, în escalele pe care le-am avut prin aeroporturi, am văzut cu toții cele mai noi modele de mașini, expuse în avanpremieră.

De data aceasta, Seat Ateca a descins pe aeroportul din Barcelona însoțit de o replică a sa sculptată în nisip. Cu peste 30 de milioane de pasageri ce îl tranzitează anual, aeroportul din Barcelona se situează pe locul 32 la nivel mondial, în ceea ce privește gradul de aglomerare. Se poate spune, deci, că Seat a ales locul ideal în care să-și facă noul model cunoscut.

Cel mai nou Seat respectă regula casei, aceea de a prelua numele unui oraș spaniol. Dacă Leon și Ibiza sunt sunt hituri de vânzări ce au consacrat orașele omonime, Ateca va aduce în atenția lumii un mic oraș din provincia Zaragoza. Cu doar 2.044 de locuitori, potrivit unui recensământ din 2004, Ateca este înconjurat de un relief foarte divers. Cu alte cuvinte, este exact locul în care să te distrezi cu un SUV compact/

Construit pe platforma MQB a grupului Volkswagen, Seat Ateca se înrudește cu SUV-ul compact Tiguan. Cu o lungime de 4,36 metri, un portbagaj de 510 litri, un arsenal de sisteme electronice și un design șarmant, Seat Ateca promite să îngreuneze din plin misiunea unor rivali precum Kia Sportage sau Nissan Qashqai.

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus