Pe roți

Scaunul auto al viitorului vine de la Lexus

Dacă ne uităm la mașinile de azi, putem trage liniștiți concluzia că trăim deja în viitor. Suntem la doar un pas de autonomia totală, combustibilii fosili încep să piardă teren, iar electronica devine mai importantă decât mecanica.

Ce ar mai fi de inovat, așadar? Lexus are răspunsul, iar acesta se numește Kinetic Seat Concept, un scaun auto pe cât de futurist, pe atât de functional. Designul avangardist imită textura unei pânze de păianjen, iar cadrul metalic minimalist te face să-ți dorești instantaneu un astfel de scaun chiar la tine în mașină.

lexus_kinetic_seat_concept_2016_paris_motor_show_001_968d272435cff3292a5544eb7ad9e2036fb393a9

Lexus Kinetic Seat Concept va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris, iar în spatele formelor fascinante se află tone de know-how puse în slujba unui spate sănătos și a unui confort ireproșabil. În cazul în care credeai că Lexus vrea doar să te intimideze vizual, pregătește-te pentru explicațiile inginerilor.

Scaunul este gândit astfel încât să recreeze mișcarea naturală a coloanei vertebrale din timpul mersului pe jos, când capul rămâne static, indiferent de oscilații. Cu alte cuvinte, denivelările șoselelor și mișcările mașinii nu afectează confortul șoferului, care va avea un camp vizual stabil pe întreaga durată a călătoriei.

lexus_kinetic_seat_concept_2016_paris_motor_show_003_667c404488c26373597e7f5f9c3de7cf28be8897

Destul de futurist pentru tine? Nu am terminat cu motivele de uimire. Pânza de păianjen cu rol de tapițerie a scaunului este fabricată nu din cauciuc, ci dintr-o proteină specială, obținută printr-un proces de fermentație microbiană.

Materialul este îndeajuns de flexibil pentru a acomoda orice șofer, indiferent de statură. Tapițeria disipă în mod inteligent greutatea ocupantului pe întreaga suprafață, pentru confort sporit, pe distanțe lungi.

foto: Lexus

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus