Pe roți

Interzis șoferilor de duminică: Clio RS16 Concept

Dacă unele filme sunt interzise minorilor, acest Clio ar trebui să fie interzis celor care au condus toată viața o mașină de oraș, simpatică, economică și devreme în garaj. Renault Clio RS16 Concept este o bestie de trei ori mai puternică decât frații săi care se găsesc în showroom-uri. Cu 275 de cai-putere și un cuplu de 360 Nm, RS16 Concept ar putea oricând să se alinieze la startul unei competiții sportive, indiferent de circuitul ales.

De altfel, prezentarea oficială a mașinii a avut loc pe 27 mai, chiar în cadrul prestigiosului Grand Prix de la Monaco, aceasta fiind condusă de pilotul de Formula 1 Kevin Magnussen în fața fanilor și a spectatorilor. Cel mai puternic Clio al tuturor timpurilor este, totodată, cel mai puternic produs al diviziei Renault Sport, iar aniversarea de 40 de ani a acestei veritabile fabrici de vise este motivul apariției conceptului.

Ideea unui Clio suprem a apărut în luna octombrie a anului trecut, în cadrul unui brainstorming condus de directorul companiei, Patrice Ratti. A urmat un maraton tehnologic, în care echipa Renault Sport a avut parte doar de provocări. Cu un motor, o cutie de viteze și un sistem de răcire preluate direct de pe modelul superior al gamei, Mégane R.S. 275 Trophy-R, treaba nu a fost deloc una ușoară.

Mai mult, partea electronică a trebuit ajustată cu grijă, pentru ca sistemele ABS și ESP să lucreze eficient. Caroseria a trebuit lărgită cu 60 mm, pentru a primi roțile de 19 inchi. Nu vom ști niciodată cu exactitate cât efort se află în spatele lui Clio RS16 Concept. Cu o parte frontală malefică și un exterior furios, ambele demne de o mașină de raliu, acest model are un singur dezavantaj: nu va putea fi cumpărat niciodată.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus