Pe roți

Propunere indecentă: Aston Martin Vanquish Zagato Volante

Ediția 2016 a Concursului Eleganței de la Pebble Beach a fost marcată de debutul uneia dintre cele mai fascinante mașini pe care le-a văzut continentul american în ultimii ani. Cu un design de-a dreptul ravisant, creația italienilor de la Zagato aduce în plus detalii noi și incitante față de liniile modelului standard Vanquish Volante. Profilul sculptat cu grație scoate în evidență pasajele ample ale roților și jocul dintre suprafețele concave și convexe. Posteriorul masiv, cu stopuri ample, prelungite pe capacul portbagajului, este acum suplu și ascuțit. Partea frontală surprinde cu o grilă reinterpretată, care a primit două proiectoare circulare de mare efect.

Aston_Martin-Vanquish_Zagato_Volante-2017-1024-06

Istoria colaborărilor dintre casa de design italiană și englezii de la Aston Martin a început în anul 1960, cu bolidul de curse DB4 GT Zagato. În 2002, pasionații de mașini sport au admirat liniile superbului DB7 Vantage Zagato, pentru ca în urmă cu cinci ani, toată lumea să ofteze la vederea fabulosului V12 Vantage Zagato. Primul cabriolet Aston Martin care a trecut prin mâinile iscusite ale celor de la Zagato a fost V8 Vantage, prezentat la Geneva, în 1987.

Aston_Martin-Vanquish_Zagato_Volante-2017-1024-02

Interiorul lui Aston Martin Vanquish Zagato Volante este locul de joacă al diviziei Q din cadrul companiei britanice. Specialiștii în design interior sunt dispuși să satisfacă cele mai extravagante capricii ale potențialilor clienți, cu materiale rafinate precum fibră de carbon, bronz sau piele. Odată așezați în scaunul șoferului, norocoșii posesori se vor bucura de zvâcul unui V12 sălbăticit până la 592 CP, capabil de doar 3,7 secunde până la 100 km/h. Iar posesorii vor fi cu atât mai norocoși, având în vedere că vor fi produse doar 99 de exemplare ale acestui cabriolet.

 

Foto: Aston Martin

 

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus