De curând

Pokemon Go F@#% Yourself, sau?

Foto © sadiediane | Flickr

Într-o lume în care unii au probleme la coloană din cauză că au stat prea mult cu capul aplecat la 90 de grade deasupra ecranului telefonului, iar alții plătesc bani frumoși pentru a se duce în niște locuri unde le sunt confiscate telefoanele pe parcursul șederii, ca să se mai dezlipească și ei de ele, a mai apărut un joc care îi face pe oameni să umble ca niște zombie cu telefonul în față.

În caz că nu ați auzit deja de el, se cheamă Pokemon Go (nu, nu glumesc), și i-a înnebunit pe toți mai repede decât alte senzații precum cea cu păsările recalcitrante aruncate în porci indolenți, sau cea cu bomboane sparte la infinit.

A fost lansat abia de 10 zile și are deja mai mulți utilizatori decât Tinder, principala aplicație unde se caută relații bazate pe încredere și respect reciproc, dar se găsește sex fără obligații. Practic, să fugi de nebun după niște mini șocâți ciufuliți cu ochi, a devenit mai interesant decât să fugi după fete. Sau băieți. Sau alte genuri pe care și le mai asumă oamenii din ziua de azi.

Generația Z ș-așa nu prea mai e curioasă de sex, cică. Preferă sexting și alte cele. Sincer, nu-i așa rău, mai puține boli venerice, mai puține minore însărcinate și mai puțini oameni pe planetă. Da, dar “nouă tsine ne plătesste pensiile, maică”? Ei, lasă, că vedem noi. Poate ăștia care dezvoltă toate jocurile și aplicațiile astea, dacă tot fac să curgă râuri de bani în direcția lor.

https://pixabay.com/en/pokemon-pokemon-go-pokeball-1515415/

Foto: Pixabay

În plus, poate îi mai scot și pe ăștia mici din casă. Tot ne plângem că “pe vremea noastră, eram toată ziua și seara pe-afară, ăștia din ziua de azi, non-stop cu ochii în ecrane”. Păi noi nu aveam calculator sau smartphone, în unele cazuri nici televizor (vintage-urile alea alb negru cu două canale nu erau cool pe vremea aia, deci nu se pun), că altfel și noi eram tot singuri, fiecare în grota lui, cum suntem de altfel acum, când avem. Sau ce, vreți să spuneți că noi n-am putea ieși mai mult prin natură?

Asta zice-s-ar că e partea bună la jocul ăsta de fapt, că e benefic pentru sănătate (și fizică, și psihică). Mai puțin atunci când dă mașina peste tine în timp ce îl alergi pe Pică-ciuciu, sau când te atrag unii pe o alee întunecată, să te tâlhărească (nu le-a luat nici măcar o săptămână să le fete mintea șmenul ăsta), dar oricum.

Mă mir totuși că n-am primit încă nicio invitație pe Facebook să mă alătur unei facțiuni, ghilde, sau ce mai au ei pe acolo, sau să îi ajut să descuie cine știe ce bibistrocel crocobazdugat (heșteg cassaloco), dar precis e doar o chestiune de timp.

În general, oamenii se retrag din ce în ce mai mult în lumea virtuală și ocolesc tot mai mult realitatea. Zău dacă-i înțeleg. Doar pentru că e plină de Trumpi, Putini, brexituri, grexituri și alte apocalipse economice, rasism, xenofobie, șomaj record în rândul tinerilor, cancer, depresii, poluare, corupție, crime, violuri, războaie și maniaci care intră cu tirul în mulțime pentru ca să primească niște virgine în rai (cu care oricum habar n-au ce să facă, pentru că s-au jucat toată ziua Pokemon Go)?

Bine, fie, jucați-vă acolo. Dați-mi și mie link de download. Orice ne face să nu ne mai certăm ca orbii și să facem puțină mișcare e acceptabil. Atenție doar la mașini (cu sau fără șofer), tiruri și tâlhari, da?

Idealist, ecologist, din întâmplare corporatist. Pasionat de știință și politică făcute în mod responsabil.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:



Cele mai citite

Sus