De curând

Planetă pitică nouă, descoperită în Sistemul Solar

foto: wikimedia commons

Spațiul este plin de surprize, iar zua în care vom ști totul despre lumea care înconjoară planeta noastră nu va veni niciodată. Cea mai bună dovadă în acest sens este recenta descoperire a programului de observare Outer Solar System Origins Survey, inițiat în februarie 2013. În Sistemul nostru Solar există o planetă necunoscută până acum, al cărei diametru este estimat la 700 km.

Obiectul ceresc gravitează în jurul Soarelui și a fost localizat dincolo de orbita planetei Neptun. Potrivit informațiilor publicate de Minor Planet Center, o instituție specializată pe observarea și studierea planetelor pitice, corpul ceresc are o suprafață care reflectă lumina. Planeta cu un diametru de trei ori mai mic decât Pluto a fost detectată de un observator deținut în comun de Canada, Franța și Hawaii, în cursul lunii februarie a acestui an.

Până la noi detalii și observații care să clarifice eistența ei, noua planetă are un nume lipsit de orice farmec: RR245. Noua descoperire are șanse mari să nu fie ultima de acest fel, întrucât, potrivit cercetătorului Michele Bannister, dincolo de planeta Neptun se ascund alte 500 de obiecte similare.

foto: Wikimedia Commons

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus