Pe roți

Opel Karl Rocks sau cum arată un SUV intrat la apă

Tendințele din ultimii ani o arată tot mai clar: vrei să contezi în industria auto europeană? Asigură-te că vinzi cât mai multe SUV-uri, iar dacă nu ai destule în gamă, descurcă-te cum poți. După ce l-a prezentat pe minionul Karl, o citadină cochetă și prietenoasă cu portofelul viitorilor clienți, Opel trece la nivelul următor. Karl Rocks este propunerea germanilor pentru amatorii segmentului soft-roader, populat de mașini de oraș care au împrumutat ceva tupeu de la SUV-uri. Un singur element lipsește pentru ca meniul să fie complet: tracțiunea 4X4.

opel-karl_rocks-2017-1280-03

Programat să debuteze la Salonul Auto Paris 2017, Opel Adam Rocks oferă o poziție înaltă la volan, un volum al portbagajului de 1.000 de litri cu bancheta pliată și un design cu adevărat dinamic. Protecțiile de culoare neagră pot fi observate la partea frontală și la arcadele roților, în timp ce bara de protecție posterioară este în întregime neagră. Barele cromate de pe plafon, asortate cu ornamentele de la baza portierelor, aduc un plus de eleganță, dar și potențial practic: pot primi un portbagaj suplimentar. Jantele de 15 inchi rafinează coeficientul chic al mașinii. Chiar dacă nu are tracțiune integrală, Opel Adam Rocks vine cu o gardă la sol cu 18 milimetri mai mare decât versiunea citadină.

opel-karl_rocks-2017-1280-04

Acest lucru înseamnă că vei aborda mai lejer drumurile de pietriș, iar bordurile nu vor mai reprezenta o amenințare atât de prezentă prin oraș. Exclusiv pentru versiunea Rocks, designerii Opel au prevăzut la interiorul lui Karl tapițeria Favo, iar pasionații de tehnologie își au și ei partea leului. Opțional, Rocks va putea fi dotat cu sistemul IntelliLink, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, precum și cu sistemul GPS Navi 4.0 IntelliLink. Bancheta este rabatabilă fracționat, în proporție 40/60 sau integral. Manevrele de parcare sunt ușurate de sistemul de senzori acustici Park Assist, iar sistemul Cruise Control va gestiona, la nevoie, traseele lungi și relaxante.

Foto: Opel

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus