De curând

Noul Renault Koleos debutează la Beijing

401403l

foto: Renault

Salonul Auto Internațional de la Beijing le-a rezervat puține surprize europenilor, iar acest lucru se datorează faptului că foarte puține modele prezentate în capitala Chinei vor fi disponibile pe Bătrânul Continent. Nu este și cazul lui Renault Koleos, care va dinamiza din plin segmentul SUV-urilor de segment D din Europa. Mașina contruită pe platforma CMF-D a alianței Renault-Nissan are multe în comun cu modele mai celebre, precum Nissan X-Trail sau Renault Espace.

Noul Koleos nu are în comun cu vechiul decât numele, acesta fiind semnificativ mai mare și adoptând un design radical schimbat. SUV-ul care duce mai departe limbajul de design al berlinei de clasă medie Talisman oferă 298 mm de spațiu pentru genunchi pasagerilor de pe banchetă, o valoare superioară cu 30 cm față de predecesor. Pentru mai mult confort, deschiderea portbagajului este automată, iar activarea mecanismului se face prin apropierea piciorului de zona inferioară a baeri de protecție anterioare.

797706l

foto: Renault

Noul Renault Koleos oferă sistemul multimedia R-LINK 2, a cărui interfață este binecunoscuta tabletă, iar ambianța audio este asigurată de un sistem de top cu 12 difuzoare, furnizat de Bose. La capitolul siguranță activă, Koleos oferă sistem de frânare automată, avertizor la depășirea marcajelor rutiere, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, avertizor pentru unghiul mort și chiar un sistem care detectează starea de oboseală a șoferului.

Producătorul francez promite o poziție la volan cu 15 cm mai înaltă decât în cazul unui sedan de clasă medie, o gardă la sol de 213 mm și jante de 19 inci. Toate acestea garantează un feeling de off-roader veritabil. Koleos va conta pe serviciile unui foarte apreciat sistem 4X4 nepermanent, cu diferențial blocabil. Nu vom vedea SUV-ul francez la vreun trial, dar este clar că inginerii din Hexagon și-au făcut temele, apelând la banca de organe a alianței Renault-Nissan. Pentru ca rețeta să fie completă, sub capotă vor fi oferite propulsoare cu puteri cuprinse între 130 și 175 cai-putere.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus