Pe roți

Noua Kia Rio condimentează clasa mică

Foto: KIA

Salonul Auto de la Paris se anunță foarte bogat în premiere ale unor modele accesibile, dar mult așteptate. Este și cazul simpaticei Kia Rio, una dintre cele mai bune prietene a șoferițelor din Europa, care primește o nouă generație.

Kia pornește cu mult curaj la acest drum, după 473.000 de modele vândute în întreaga lume doar în 2015. Din moment ce este cel mai popular model al casei, producătorul coreean a tratat cu mare atenție cea mai nouă reiterare a lui Rio.

În primul rând, avem un design plin de atitudine, cu o parte frontală de-a dreptul agresivă și cu un posterior chic. În al doilea rând, noua generației a mașinii de clasă mică se laudă cu un interior mai rafinat, mai încăpător și cu spații de depozitare gândite inteligent.

Rio vine cu un plus de 10mm la lungimea șasiului și cu 15mm mai mult  la lungimea caroseriei.

kia-rio-2017-1024-06

 

Fiecare portieră posterioară a mașinii dispune de un spațiu special pentru sticle de 1,5 litri, iar portierele frontale pot primi câte o sticlă de 1,5 litri. La baza consolei centrale găsim un locaș pentru telefonul mobil, iar pe plafon există un spațiu de depozitare pentru ochelarii de soare.

Portbagajul oferă 325 de litri, ceea ce înseamnă o sesiune de shopping pe cinste, fără teama de bagaje transportate pe bancheta din spate. Gândită pentru mediul urban, Kia Rio promite să facă față și evadărilor interurbane, datorită noii game de motorizări disponibile.

Sub capotă, viitorii clienți vor putea găsi fie propulsorul turbo T-GDI de un litru, cu 98 sau 118 cai-putere, fie cuplul de motoare clasice, cu injecție.

kia-rio-2017-1024-0f

Propulsorul de 1,25 litri și cel de 1,4 litri oferă 82, respectiv 90 de cai-putere. Doritorii de diesel au de ales dintre cei 69 sau 88 de cai-putere ai motorului de 1,4 litri. Noua Kia Rio promite siguranță de top pentru pasageri.

Sistemul de frânare automată cu funcție de recunoaștere a pietonilor este o premieră în clasa mică, iar acesta poate fi însoțit de avertizarea la depășirea marcajelor rutiere. Cu șase airbaguri și sistem ISOFIX pentru ancorarea scaunului pentru copii, Rio ține în mod clar cu familia.

Nimic pentru cei tineri? Ba da, aceasta este o Kia ce poate fi dotată cu un touchscrren de 5 sau 7 inchi, precum și cu un sistem de navigație TomTom, compatibil cu Android Auto și Apple Car Play. Nerăbdătoare să o ai? Va putea ateriza în garajul tău începând cu primul trimestru al anului viitor.

kia-rio-2017-1024-0b

foto: Kia

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus