De curând

Nissan Kicks agită apele în segmentul crossover

La prima vedere, în gama Nissan, nu ar mai fi loc între micul Juke și practicul Qashqai. Cu toate acestea, japonezii, a căror ofensivă pare de neoprit, au găsit o nișă îndeajuns de strâmtă încât să aibă sens, dar suficient de largă încât să genereze profit. Nissan Kicks pare să îmbine convenabil atuurile celor două modele între care s-a strecurat. Designul aduce aminte de Juke, în special la partea posterioară și în profl, în timp ce valențele practice ale interiorului duc cu gândul la Qashqai.

Grila frontală V-Motion duce mai departe imaginea de marcă Nissan, iar designul curajos al blocurilor optice garantează un caracter inconfundabil. Mai surprinzător de atât nu poate fi decât plafonul colorat diferit, după moda actuală a crossoverelor europene. Merită menționată și culoarea neagră a montanților, care creează iluzia unei suprafețe vitrate neîntrerupte. La interior, tehnologia este suverană.

Sistemul de infotainment este compatibil cu orice smartphone, iar sistemul Around View Monitor folosește camere video amplasate la bord  pentru a monitoriza eventualele pericole. Iminența oricăruia dintre ele este semnalată de sistemul Moving Object Detection. Volanul teșit în partea inferioară surprinde și trimite cu gândul la coupe-urile pur-sânge. Nissan Kicks va fi lansat pe piața braziliană în luna august, pentru ca apoi să devină un model global, disponibil pe 80 de piețe.

foto: Nissan

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus