De curând

Nimic nu mai scapă: ochelarii Snapchat Spectacles

Snapchat evadează în lumea reală cu un produs cât se poate de palpabil. Rețeaua renumită pentru durata de viață de doar câteva secunde a pozelor și mesajelor postate duce ideea de social media la nivelul următor, cu ochelarii Spectacles.

Dotați cu o cameră video discretă, înglobată în ramă, ochelarii permit partajarea instantanee a filmulețelor cu o durată de maximum 30 de secunde pe Snapchat, prin intermediul conexiunii Bluetooth sau Wi-Fi cu smartphone-ul. Cu un unghi de 115 grade, camera video de pe Spectacles nu surpinde imagini nici în format landscape, nici portrait, ci în format fisheye.

spectacles2-840x472

Potrivit Verge.com, oficialii companiei care tocmai s-a rebranduit cu numele scurtat, Snap, au o explicație simplă cu privire la modul de funcționare a camerei video. Aceștia susțin că fisheye este formatul cel mai apropiat de felul natural în care ochii umani percep imaginile.

Utilizarea unei perechi de Snapchat Spectacles se anunță a fi foarte ușoară. Apeși butonul de pe colțul stâng al ramei, iar filmarea începe. Durata standard a unui clip este de 10 secunde, dar o poți prelungi prin apăsarea succesivă a butonului.

Dotați cu un LED ce indică modul de funcționare, dar și nivelul bateriei, ochelarii au o autonomie de o zi și vin cu o carcasă portabilă specială ce permite încă patru cicluri de încărcare. Snapchat Spectacles vor fi produși într-un număr limitat, pentru a testa piața.

snap

Deși ai putea fi tentat să compari acest device cu ochelarii Google, care nu au mai ajuns la vânzare, există diferențe radicale între cele două produse. Spectacles nu înglobează o tehnologie complexă, de unde și prețul accesibil: o pereche va costa doar 130 de dolari.

De asemenea, ochelarii de la Snapchat nu sunt gândiți ca un gadget în sine, ci doar ca un accesoriu care te ajută să postezi pe social media clipuri realizate dintr-o perspectivă cu adevărat personală.

Spectacles sunt 100% dependenți de un telefon mobil, iar în lispa conexiunii cu un terminal Android sau iOS, aceștia doar vor stoca cel mai recent clip. Ochelarii vor putea fi comandați în culorile negru, bleu sau coral.Se anunță o vară 2017 plină de snap-uri de la plajă.

foto/video: Spectacles

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus