De curând

NASA a invitat userii din social media la lansarea rachetei Atlas V

Foto: Wikimedia Commons

Pasionații de astronomie petrec ore întregi cu ochii ațintiți spre cer, pe site-urile de specialitate sau pe conturile de social media ale NASA. Pentru ei, apropierea asteroidului Bennu nu reprezintă o surpriză, ci este un eveniment mult așteptat. Agenția americană va lansa, pe data de 8 septembrie, o misiune spațială bazată pe o tehnologie revoluționară.

Odată ajunsă în spațiu, după ce va fi purtată de racheta Atlas V, sonda OSIRIS-Rex va stabili contactul cu obiectul ceresc. Mai mult, sonda va preleva o mostră de pe suprafața acestuia, pe care o va aduce pe Terra în anul 2023. Spectrometrul cu infraroșu de la bordul OSIRIS-Rex va analiza în detaliu mineralele și materialele organice din care este alcătuit Bennu, iar aceste date vor ajunge la experți înainte de finalul misiunii.

NASA a oferit celor interesați ocazia unică de a asista la lansarea acestui program, eveniment la care au fost invitați, în premieră, 100 de useri americani din social media. Norocoșii au putut putea beneficia de un tur al centrului spațial Kennedy și au aflat detalii de culise ale misiunii chiar de la reprezentanții NASA. Nu în ultimul rând, cei selectați pentru această experiență cu adevărat unică, au putut admira și fotografia racheta Atlas V, cu doar câteva momente înainte de zbor.

foto: Wikimedia Commons

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus