În România, una din cinsprezece unități de învățământ nu poate funcționa din cauza condițiilor improprii: pereții stau să cadă și încă se folosesc toaletele din curte. Jumătate din școlile din mediul rural nu le pot asigura copiilor asistență medicală. Trei sferturi dintre profesorii care predau în mediul rural trebuie să facă naveta. Zilnic.
În România, rata abandonului școlar este foarte mare: peste 18% din românii cu vârste între 18 și 24 de ani nu trec mai departe de ciclul gimnazial. Asta în timp ce țara noastră mai ocupă locuri codaşe şi în ceea ce priveşte finanţarea sistemului de învăţământ, salariile acordate profesorilor sau investiţiile făcute de stat pentru fiecare elev.
În România, anul 2014 a adus un record nedorit: s-a înregistrat cel mai mare număr de copii abandonaţi la naştere din ultimii zece ani, în timp ce peste 11.000 de nou născuţi nu au fost recunoscuţi de către taţi.
În România, copiii care fug din orfelinate și centrele de plasament nu mai sunt numărați de autorități. În București, sunt în jur de 6000. Mai sunt câteva mii și în restul țării. Copiii străzii trăiesc în canale, sub poduri, în „orașul de sub oraș” și sunt ignorați de societate și autorități.
În România, la fiecare 30 de secunde o femeie este victimă a violenței domestice. În 2007 au fost înregistrate 4500 victime dintre care 50 au decedat. 56% dintre cazurile de violență domestică au fost înregistrate în mediul urban, iar 44% în mediul rural. În 2010 aproape 12.000 de femei au căzut victime ale violenței domestice. 99 au murit. În primele 3 luni ale anului 2011 au fost înregistrate 1.400 de cazuri de violență domestică. 27 de persoane au murit.
În România anului 2010, școlile se situau pe locul doi într-un clasament în ceea ce priveşte violenţa în unităţile şcolare. În ultimii ani, în şcolile din România mai mulţi elevi au fost înjunghiaţi de colegi de-ai lor sau de persoane străine.
În România, în anul 2015 au intrat în sistemul sanitar 3.000 de medici şi au ieşit 3500, iar spitalele au rămas cu doar 13.500 de medici, jumătate faţă de nivelul din urmă cu 3 ani. În schimb, numărul parlamentarilor a crescut de la de la 470 la 588. Problema lipsei medicilor începe să fie din ce în ce mai serioasă, în condiţiile în care nu se ia nici o măsură care să poată opri exodul acestora.
În România, se pierd 3 hectare de pădure pe oră, 62 de cazuri de tăieri ilegale înregistrându-se în fiecare zi, potrivit ultimului raport Greenpeace, care a monitorizat defrişările ilegale în perioada 2013-2014.
Hai c-ați prins ideea.
Nici una dintre aceste probleme cu care se confruntă țara noastră nu este atât de gravă și de serioasă și cu implicații atât de complexe – cum este alineatul buclucaș din Constituția României care definește căsătoria ca fiind „uniunea liber consimțită între soți”.
Tunete și fulgere! Trebuie să facem ceva să schimbăm această sinistră realitate ce ne amenință integritatea! Să modificăm alineatul 1 din articolul 48! Căsătoria trebuie să fie uniunea liber consimțită între bărbat și femeie!!!
Adică să nu care cumva să le vină idei gay-ilor! Să stea în banca lor, au noroc că îi tolerăm și că nu-i dăm afară din pădure, noi cei normali și superiori. Noi, cei care am rezolvat toate problemele, sărăcia, abandonul, violența etc. Asta mai trebuie să facem, să curățăm lumea de gay și de dorința lor latentă și ascunsă și perversă de a se căsători. Doamne ce greu ne este! Responsabilitatea unei lumi curate și drepte este toată pe umerii noștri!
Au noroc că nu-i împușcăm.
1 Comment
Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login
Vlad Lungu
17 iunie 2016 la 16:03
Ce a inceput ca un articol cu potential s-a dovedit propaganda pro-gay ordinara. Terminati! Asa cum ati spus-o, sunt multe alte probleme de rezolvat. Nu mai mediatizati propaganda pro-gay, concentreti-va pe adevaratele probleme ale societatii!