Pe roți

Mercedes-Benz ne arată un teaser cu prima camionetă din istoria sa

Segmentul mașinilor premium este în plină expansiune. Dacă acum 20 de ani clienții cu gusturi fine aveau de ales dintre limuzine, SUV-uri și coupe-uri, astăzi vedem modele premium fără un moștenitor direct.

Primul monovolum de familie al celor de la BMW este deja pe șosele, iar Audi încercă marea cu degetul, prin intermediul unui crossover atipic de clasă mică, jucăușul Q2. Ei bine, ce face Mercedes-Benz în timpul acesta?

Germanii din Stuttgart pregătesc primul lor pick-up, o reinterpretare luxoasă a unui tip de mașină pe care o vezi deseori murdară de noroi. Potrivit publicației britanice Autocar, viitorul pick-up va fi rodul colaborării cu alianța Renault-Nissan, ceea ce însemnă că va folosi o platformă comună cu Nissan Navarra și Renault Alaskan.

Conceptul care prefațează modelul de serie va fi prezentat pe 25 octombrie, într-un eveniment organizat în Stockholm, Suedia.

Teaserul oficial ne arată detaliile unui pick-up musculos, cu linii ferme și cu o statură impozantă. Farurile alungite și grila frontală mare se înscriu în designul abordat de celelalte modele ale mărcii. Spoilerul frontal surprinde prin aspectul tipic unei mașini sportive.

Zgârciți cu detaliile tehnice, oficialii mărcii nu spun nimic despre numele modelului. Va fi GLT sau X-Klasse, după cum vehiculează presa de peste Ocean? Aflăm pe 25 octombrie.

Foto/video: Mercedes-Benz

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus