Pe roți

Japonia spune adio oglinzilor retrovizoare

Foto © Netcarshow

Vestea pe care o așteptai de pe vremea când țineai postere cu mașini futuriste deasupra patului devine realitate: vom avea automobile fără oglinzi retrovizoare. Desigur, locul acestora va fi luat de camere video cu tehnologie de vârf. Noile gadgeturi vor îmbunătăți vederea către spate și vor reda în timp real toate detaliile importante.

Recent, Japonia a legalizat folosirea sistemelor video care să înlocuiască oglinzile retrovizoare ale mașinilor, potrivit AutomotiveNews.com. De ani de zile, cele mai extravagante concepte auto expuse la marile saloane s-au afișat, cu nonșalanță, fără oglinzi retrovizoare. Astăzi, promisiunea devine realitate.

Acesta nu este doar un beneficiu uriaș pentru aerodinamică, deci pentru consumul de carburant, ci și pentru siguranța la volan. Unghiul redat de ecranele de la interiorul mașinii, la care sunt conectate camerele video amplasate pe portiere, este mai larg decât cel oferit de oglinda centrală din plafon.

Mai mult, imaginea furnizată poate fi mai clară, în caz de ceață și vreme ploioasă, prin ajustarea digitală a parametrilor vizuali. Așa cum era de așteptat, vestea nu este una bună doar pentru șoferii viitoarelor modele auto, ci mai ales pentru furnizorii din industrie.

Potrivit Autoblog.com, propunerea legislativă care a fost adoptată ca urmare a unei aprobări venite în 2015 din partea ONU a produs deja efecte printre producători. Bosch, Gentex și Ichikoh sunt doar câteva companii care așteaptă numai demararea comenzilor ferme pentru a dota atât mașinile mici cât și camioanele cu sisteme video proiectate și testate.

foto: Netcarshow.com

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus