Pe roți

Goodyear pregătește mașina fără roți

Viitorul este mai aproape ca oricând, iar dacă ne uităm la lista de dotări a celor mai noi modele auto, pare că am depășit de multă vreme prezentul. Goodyear vine să confirme această ipoteză, prezentând Eagle-360, prototipul unei anvelope sferice. Realizată prin procedeul imprimării 3D și având o suprafață al cărei design poate varia în funcție de obiceiurile de codus ale clienților, anvelopa nu este fixată de vehicul.

Legătura dintre mașină și sferele de cauciuc se face doar prin levitație magnetică, o tehnologie care permite ajustarea durității anvelopei în timp real. Astfel, Eagle-360 poate fi programat să facă față mai bine rulării în condiții de carosabil umed, prin diminuarea eficientă a acvaplanării. La depășire, Eagle-360 permite spații de manevră mult mai mici și păstrarea traiectoriei inițiale.

De asemenea, manevrele de parcare devin floare la ureche, din moment ce doar anvelopa își va mai schimba poziția. De asemenea, repoziționarea inteligentă a sferelor de cauciuc va preveni uzarea lor neuniformă. Dacă vom vedea sau nu mașini fără roți, dar cu anvelope sferice, nu depinde decât puterea inginerilor de a transforma visul în realitate palpabilă.

Foto/video: Goodyear

 

 

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus