De bun simț

Gaby și Tudy

Foto: Flickr

Bucureștenii sunt revoltați că doamna Firea l-a pus viceprimar pe Tudor-Tim Ionescu, zis Tudy. În caz că a ratat cineva momentul când era inundată toată media (nu doar cea tabloidă, din păcate) de numele lui, e amorezul care a furat-o pe Oana, zisă Zăvoranca, de lângă Nicolae-Ionuț Pascu, zis Pepe.

Pare într-adevăr incredibil că un om cunoscut în primul rând pentru asta a ajuns la relativ puțin timp de atunci viceprimarul unei capitale din Uniunea Europeană, dar este totuși chiar așa greu de crezut?

În București? Unde cel mai recent fost primar e sub control judiciar, prins cu banii la saltea, cel de dinaintea lui e și el în drum spre pârnaie, alături de o altă amantă celebră, iar cel de dinaintea acestuia din urmă e campion la păcănele? Păi doamna Firea e chiar mișto prin comparație, măcar că le face în ciudă misoginilor.

Cu toată compasiunea pentru bucureștenii care au votat altceva, și-au făcut-o și cu mâna lor puțin (cam ca și domnul Ionescu). Când toate sondajele o dădeau ca și favorită clară pe doamna Firea, dar bine sub 50%, cu domnul Dan (nu, nu ăla otvist, ăstălalt, cât de cât normal) în urma ei, iar domnii Predoiu și Turcescu pe 3 și 4 (la distanță relativ mare), știind că e un singur tur de scrutin, cum s-or fi gândit cei care nu o doreau pe Firea/Pandele (care se pare că sunt majoritari totuși, după rezultatul alegerilor) că e o idee bună să voteze cu altcineva decât cel de pe locul doi, oricine ar fi fost?

Cum a putut Predoiu să creadă (sau cel puțin să susțină) că de fapt el e pe doi, când distanța a fost așa mare? Doar îl și cheamă Pre-doiu, deci înainte de doi (dar de la coadă în acest caz). Cum a putut acoperiTu’rcescu să se laude la modul serios, în repetate rânduri, că el va fi următorul primar al Capitalei?

Și de ce nu a acceptat domnul Dan să facă un sondaj comun cu Predoiu, iar cel mai slab clasat să se retragă, așa cum i s-a propus, mai mult la cacealma? În orice sondaj facut de cineva care nu era rudă cu Predoiu sau complet amator, Dan ar fi ieșit peste el, deci de ce i-o fi fost frică?

De ce nu au pus bucureștenii neFirești presiune pe contracandidații care nu aveau nicio șansă reală, astfel încât să îl susțină toți pe cel mai bine clasat?

Ăsta e singurul avantaj politic al bucureștenilor, că au sediile centrale și conducătorii tuturor partidelor la doi pași, iar ouă și roșii (și ouă roșii) încă se mai găsesc și pe la noi (deși tot mai mult din import).

Nu zic că Nicușor Dan sigur era mai bun, că nu știu ce bube ascunse are și el (e cu matematica, ăștia toți sunt un pic razna), dar cred că pe Tudy nu-l punea viceprimar totuși.

Nici nu cred că se punea direct pe tăiat copaci și evenimente culturale (apropo, se pare că domnului viceprimar îi plac evenimentele din Piața Constiuției, poate o împacă și pe doamna primar).

Și 33,3% prezență la vot (întreb eu fălos din celălalt oraș al Revoluției, unde am avut prezență și mai mică)? Înseamnă că totuși majorității îi e mai scârbă de politică în general, decât de un anumit politician, sau pur și simplu nu îi pasă.

Dar atunci mai poți să te plângi? Nu mai poți. Mai poți să te miri că îți ard prietenii și copiii în club sau îți mor cu zile în spital? Nu mai poți. Mai poți să strâmbi din nas la Gaby și Tudy? Nu mai poți. Poți doar să faci ce facem noi, românii de secole – haz de necaz. Cu hazul ăsta am supraviețuit, dar am trăit?

facebook.com

Foto: Facebook

Idealist, ecologist, din întâmplare corporatist. Pasionat de știință și politică făcute în mod responsabil.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus