Pe roți

Ford dă 199.000 de dolari pe o Tesla Model X

foto: Tesla Motors

Mai exact, 199.950 de dolari. Ovalul Albastru este atât de hotărât să învețe totul despre propulsiile alternative, încât nu face niciun secret din metoda prin care vor face asta. Americanii din Dearborn, Michigan, au fost dispuși să plătească mai mult cu 55.000 de dolari mai mult decât valorează SUV-ul electric, pentru a se număra printre primii clienți ai modelului.

Ford a vorbit deschis, într-un comunicat ofical, despre practica producătorilor auto de a cumpăra mașini lansate de rivali, pentru a avea acces la tehnologia de ultimă oră. Mai mult, potrivit presei de peste Ocean, designerul-șef al diviziei de lux Lincoln, David Woodhouse, a testa deja SUV-ul achiziționat oficial de Ford.

Modelul achiziționat inițial de Wayne Skiles, un dealer independent din California, este un P90D, al cărui preț nu depășește în mod normal 144.950 de dolari. Mașina electrică atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde, datorită modului de rulare Ludicrous, exemplarul cumpărat de Ford este cel de-al 64-lea ieșit de pe linia de asamblare Tesla.

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus