De bun simț

Ești sigur că ești român? Sigur sigur?

Fiecare dintre cei intervievați în videoclipul de mai sus sunt siguri că sunt englezi, francezi, islandezi, kurzi – asta până în momentul în care sunt de acord să li se facă un test ADN și află exact ce spune informația genetică despre trecutul lor etnic.

O firmă din domeniul turismului, Momondo, oferă potențialilor săi clienți oportunitatea de a li se testa ADN-ul și de a afla ce fel de material genetic posedă. Rezultatele sunt cel puțin spectaculoase, după cum vei putea vedea în videoclip.

Concluzia? Înainte să te mândrești cu naționalitatea ta, înainte să fii rasist sau să judeci din perspectivă rasială, etnică sau culturală, gândește-te de două ori. Și acum imaginează-ți că toți oamenii din lumea asta, inclusiv cei care comit acte de violență și crime pentru că cred habotnic într-o anumită apartenență, ar conștientiza acest lucru și s-ar opri. În ce fel de lume am trăi?

Adrian Staicu este un specialist în marketing și publicitate cu 12 ani de experiență. În puținul timp liber care i-a mai rămas este jurnalist specializat în on-line și social media, scenarist de teatru amator și tătic.

1 Comment

1 Comment

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus