În detaliu

Ce înseamnă „i”-ul din iPhone?

iMac, iPhone, iPad. Dacă nu citești acest text de pe unul din gadgeturile de mai sus, cu siguranță îți dorești unul dintre ele. Fiecare dintre produsele companiei Apple este referința în categora sa, iar prețul pare să nu conteze în procesul de achiziție. Acestea par deja niște truisme, în fața unei reputații indestructibile, clădită atât pe emoție, cât și pe arsenal tehnologic. Totuși, nu puțini s-au întrebat de unde vine particula „i” din numele produselor lansate de-a lungul timpului de compania lui Steve Jobs.

Explicația vine chiar de la fondatorul care a trecut în neființă în 2011, iar aceasta a fost oferită în cadrul evenimentului de lansăre a primului iMac. Ceea ce astăzi este însăși esența existenței unui calculator, era, în 1998, o noutate: accesul la internet. Aceasta era explicația pentru care vechiul Macintosh primea o denumire scurtată, precedată de particula „i”. Asta nu era tot. Litera evoca, de asemenea, individualitatea, informația sau inspirația, valori ce aveau să fie perfecționate de celebrul iPhone, nouă ani mai târziu.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus