Pe roți

Cât de lung poate fi cel mai lung Audi?

Sursa: AUDI AG

Audi-A8_L_Extended-2016-1600-01  Când te gândești la Audi A8, lipsa de spațiu la interior nu este chiar primul lucru pe care l-ai asocia cu modelul german. Cu o lungime de peste 5,2 metri, sedanul asamblat la Ingolstadt joacă direct în liga mare a mașinilor premium, preferate de șefii statelor prospere. Cu alte cuvinte, nu la capitolul ăsta te-ai fi așteptat să mai lucreze inginerii germani. Ei bine, noul Audi A8L Extended este aici, etalând, cu aroganță, 6,36 metri lungime. O asemenea valoare, justifică pe deplin prezența a trei rânduri de portiere, așadar, imaginea de mai sus nu este obținută în Photoshop.

Audi-A8_L_Extended-2016-1600-09

Nu se știe exact cum s-a reușit performanța, dar partea frontală și portbagajul mașinii au rămas în același fus orar. Pentru ca, totuși, pasagerii să nu se confrunte cu senzația de claustrofobie, mașina vine cu un plafon panoramic de 2,4 metri, iar cele șase scaune tapițate în piele Valcona sunt dispuse cu fața către sensul de mers. În ciuda dimensiunilor, masa totală a mașinii nu depășește 2.418 kg, mulțumită utilizării extensive a aluminiului, ceea ce-i ușurează misiunea propulsorului 3.0 TFSI de 310 CP. Tot ce mai ai de făcut, este să alegi cinci prieteni care să merite o tură cu noua ta limuzină.

 

Foto: Audi

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus