Pe roți

Cadillac Escala Concept, lecție de lux

 

Unde sunt vremurile bune în care adolescenții americani visau la o cursă nocturnă ilegală cu un Cadillac Deville sau la un tur însorit cu un Cadillac Eldorado decapotat? Astăzi, compania din Detroit face față tot mai greu concurenței germane, iar BMW, Mercedes-Benz și Audi își îngroașă buzunarele tot mai mult peste Ocean, sub privirile iertătoare ale inginerilor de la Cadillac. Nu pentru multă vreme. Prezentat oficial în cadrul Concursului de Eleganță Pebble Beach din California, Escala Concept anunță o nouă eră pentru Cadillac.

 

Cadillac-Escala_Concept-2016-1024-04

O eră ce promite excelență tehnologică și design emoțional. Poziționat dimensional peste sedanul de lux CT6, deci având o lungime de peste 5,2 metri, Escala Concept este o adevărată navă-amiral de uscat. Încălțat cu jante de 22 de inchi și dotat cu faruri slim, cu tehnologie OLED, modelul are o prezență puternică, plină de personalitate. Grila este o reinterpretare a identității pe care Cadillac și-a construit-o timp de 114 ani, iar nervurile capotei întregesc o parte frontală ireproșabilă.

Cadillac-Escala_Concept-2016-1024-10

Elegant este și plafonul plonjat, care dă mașinii un aer de coupe sportiv, dar adevărata surpriză vine la posterior. Aici predomină o senzație de deja-vu, iar asta, pentru că Escala Concept arată foarte familiar pentru europeni. Forma hayonului și desenul stopurilor amintește de limbajul de design folosit de Opel pe modelul Insignia, ceea ce ne poate duce cu gândul la un viitor împrumut stilistic. În fond, Opel nu este altceva decât vărul mai tânăr al lui Cadiilac de pe Bătrânul Continent.

Cadillac-Escala_Concept-2016-1024-09

Simplitatea de la interior de spune că nu avem de-a face decât cu un concept, dar sistemul de infotainment ce poate fi controlat prin gesturi pare foarte plauzibil pentru un viitor Cadillac. Sub capota masivă se ascunde un V8 de 4,2 litri, care economisește carburant prin dezactivarea selectivă a patru dintre cilindri. Vom vedea un Cadillac Escala adaptat la viața reală? Cu siguranță, dar fără multe dintre artificiile prezente pe acest concept.

Foto: Cadillac

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus