De curând

Buton de panică pe mobile, in India

foto: wikimedia commons

Potrivit CNN, Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor din India, anul 2017 va aduce obligativitatea existenței butonului de panică pentru toate terminalele GSM comercializate în această țară. În plus, producătorii de telefoane mobile vor fi obligați să nu mai importe în țara asiatică aparate fără modul GPS, până în anul 2018.

Motivul acestei măsuri este dat de climatul foarte nesigur pentru femeiile din India. JS Deepak, secretar al ministerului, a mai declarat că instituția sa ține legătura cu producătorii de telefoane și urmărește cu atenție reducerea riscului de violență îndreptată împotriva femeilor.

Cazul cel mai notoriu în acest sens este reprezentat de cazul revoltător al violului din luna decembrie a anului 2012. Atunci, o femeie din New Delhi a fost agresată într-un autobuz de șase bărbați, iar ulterior, aceasta a decedat.

Un alt caz care a șocat India și comunitatea internațională a fost violul unei fetițe de cinci ani, înregsitrat în 2013. Mai mult, într-o situație similară, autoritățile ar fi încercat mituirea familiei victimei, cu 2.000 de rupii sau aproximativ 40 de euro.

Așadar, metropola indiană este unul dintre cele mai nesigure orașe în care poate trăi o femeie, iar numărul violurilor înregistrate aici se ridică la câteva sute, anual. Sentimentul general de nemulțumire este tot mai pronunțat, iar protestele organizate de societatea civilă sunt tot mai numeroase.

Guvernul indian și poliția din New Delhi sunt văzute ca niște instituții profund corupte și incapabile să controleze fenomenul. Mai mult, India nu dispune de un număr unic de urgențe, dar executivull a anunțat că lucreazp la remedierea acestei situații.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus