Compania americană care se confundă cu atât cu istoria, cât și cu prezentul aviației ne prezintă viziunea către viitorul unei călătoriei lungi și fascinante. Aceasta ne va duce tocmai până pe Planeta Roșie, iar primii pământeni care vor avea șansa la această experiență trebuie să se întoarcă acasă teferi.
Boeing și-a propus să depășească ceea ce fostul astronaut Chris Ferguson numește starea de confort a orbitei inferioare a Terrei. Primul pas către trimiterea astronauților spe Marte va fi chiar provocarea tehnică de a asigura supraviețuirea acestora pe parcursul călătoriei.
Potrivit lui Matt Dugan arhitect spațial, Boeing va realiza echipamente pentru conservarea apei potabile și a aerului curat la bordul aeronavei. Aflată la o distanță de 100 de ori mai mare decât Luna, Marte nu este o destinație ușor de atins, iar specularea momentului în care orbita planetei noastre este aliniată cu cea a Terrei este cheia succesului.
O ocazie pe care astronauții o pot întâlni doar o dată la doi ani. Al doilea pas către reușită este reprezentat de stabilirea unui punct de tranzit în apropierea satelitului natural al planetei noastre. Odată ajunși în apropierea Lunii, astronauții vor avea ocaiza de a testa pentru ultima oară dispozitivele de la bord, înainte de a începe lungul drum în deplină siguranță.
După orbitarea cu succes în jurul planetei Marte, echipajul va pătrunde în atmosfera și va ateriza pe scoarța aesteia, pentru a preleva probe de laborator. Se pare că următorul pas pentru ca rasa umană și pentru ca noțiunea de civilizație să supraviețuiască peste milenii este acesta. Dacă realizarea Stației Spațiale Internaționale a necesitat efortul a 50 de națiuni, explorarea planetei Marte va mobiliza, cu siguranță, întreaga comunitate internațională.
foto/video: Boeing
Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login