De curând

Un Airbus A380 a aterizat la Londra cu o roată pătrată

foto: The Aviation Herald

 

Cel mai bizar incident aviatic al anului ne face să fim siguri că nu le-am văzut pe toate. Roata pătrată tocmai a fost inventată, în mod total involuntar, cu ocaiza aterizării unui Airbus A380, operat de British Airways, pe aeroportul londonez Heathrow. Întâmplarea a avut loc pe data de 5 mai, iar aeronava sosită din Hong Kong, după un zbor de 13 ore, a aterizat în siguranță pe pista cu indicativul 09L, fără să aibă nevoie de asistență.

Roata aflată în segmentul din dreapta a trenului de aterizare s-a dezumflat la partea de contact cu solul, respectiv la cea superioară. Potrivit experților Societății Aeronautice Regale, citați de CNN, fenomenul neobișnuit se datorează felului în care greutatea unui A380 este repartizată pe un pneu dezumflat. Mai mult, faptul că roata nu este deteriorată, arată că un astfel de incident a fost prevăzut de inginerii care au proiectat întreg ansamblul. Oficialii companiei aeriene au declarat că niciun pasager nu s-a aflat în pericol pe durata aterizării.

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus