Ești obosit, ai muncit destul. E timpul să pleci în vacanță. Și nu oriunde. Îți recomand una dintre cele mai frumoase, primitoare și – mai ales – sigure țări din Europa. Este vorba despre țara în care te-ai născut și pe care sunt sigur că nu ai avut destul timp să o vizitezi cum trebuie până acum.
În România găsim numeroase monumente ale naturii care te vor fascina de la prima vizită și unde, cu siguranță, te vei relaxa și vei uita de toate problemele cotidiene. De aceea îți propun 9 locații unde să-ți poți limpezi și detoxifia mintea de toate “chimicalele” vieții stresante de zi cu zi.
- Lacul Ochiul Beiului
Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Caraș-Severin, situat într-o zonă de sălbăticie uimitoare din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Lacul Ochiul Beiului, este monument al naturii, protejat, alimentat de un izvor carstic subteran. Inedit este faptul că apa acestui lac nu îngheață niciodată, temperatura apei având o constanță pe tot parcursul anului, de 3-8 grade Celsius.
Lacul este învăluit și în legendă, care spune că în noaptea de Sânzâiene, în jurul acestuia, se strâng ielele, închipuiri de o frumusețe rară și care îi vrăjesc pe bărbați prin farmecul lor aparte.
- Peștera Urșilor
Peștera Urșilor o găsești în județul Bihor, în apropierea comunei Pietroasa, este o minunăție a naturii, fiind unicată în România dar și în Europa.
Este formată din patru galerii distincte: Galeria Lumânărilor, Emil Racoviță, Galeria Oaselor și Galeria Științifică, care este destinată în principal speologilor profesioniști.
Celelalte galerii principale sunt accesibile publicului larg, unde pot descoperi rămășițele ursului de cavernă, de unde și denumirea peșterii, dar și numeroase formațiuni naturale extraordinare, ca stalactite și stalagmite. Unele dintre ele primind și nume, datorită caracteristicilor pe care le posedă, cum ar fi: Căsuța Piticilor, Palatul Fermecat, Lacul cu Nuferi.
- Focul Viu
Este localizat în Subcarpații Buzăului pe versantul vestic al culmii Breazău, la o altitudine de aproximativ 1030 m.
Focul Viu este un fenomen natural cauzat de emanația de gaze naturale care iese la suprafață prin fisurile scoarței terestre, formând flăcări ce ard, acestea aprinzându-se datorită razelor solare.
- Munții Rodnei
Munții Rodnei se află în partea de nord a României, făcând parte din lanțul muntos al Carpaților Orientali, fiind cei mai înalți munți ce aparțin acestei grupe.
În Munții Rodnei se găsesc cele mai vizibile urme ale ghețarilor cuaternari de pe suprafața întregului lanț carpatic. De asemenea, aici sunt prezente și alte forme de relief, cum sunt peșterile: Peștera Zânelor, Peștera Izvorului Albastru, Peștera Laptelui.
- Cascada Ciucaș
Cascada Ciucaș are o înălțime de 5 metri și este situată în Defileul Hășdatelor, în apropierea satului Cornești, Comuna Mihai Viteazul, la aproximativ 55 de km de orașul Cluj Napoca.
Este una dintre cele mai frumoase atracții turistice din țară, fiind vizitată anual de mii de turiști. La baza Cascadei Ciucaș se găsește un mic lac în care se acumulează apa.
- Lacul Bucura
Lacul Bucura este situat în Parcul Național Retezat din munții Retezat și este cel mai mare lac natural glaciar de pe teritoriul țării noastre. Are o suprafață de 8,90 hectare și este situat la o altitudine de 2040 de metri în căldarea Bucura. Lacul Bucua are o adâncime de aproximativ 15,5 m și este alimentat de 5 izvoare principale.
- Delta Dunării
Sunt sigur că știi unde e Delta Dunării – în partea de Est a României, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Are o lungime de 100 de km, lățime de 100 de km iar punctul de plecare este de obicei Tulcea sau Sulina. Este a doua deltă ca mărime din Europa și a treia ca importanță ecologică din cele 300 de rezervații naturale din lume lucru care atrage de mii de turiști anual. Aici își au habitatul specii de păsări foarte rare și pe cale de dispariție cum ar fi pelicanii dalmațieni, cormoranii mici sau egreta albă.
- Lacul Roșu
Lacul Roșu este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant, la poalele muntelui Hășmașul Mare, în imediata apropiere de Cheile Bicazului. Culoarea lacului este dată de straturi de culoare roșie cu oxizi și hiroxizi de fier iar numele său privine de la Pârâul Roșu.
- Vulcanii noroioși
Situați în partea centrală a Subcarpaților de Curbură, în apropierea comunei Berca, din județul Buzău, vulcanii noroioși sunt printre cele mai cunoscute monumente de la noi din țară. Vulcanii noroioși au forma unor ridicături conice, care se formează la suprafața pământului, prin erupția gazelor degajate de zăcămintele de hidrocarburi din subsol.
Bon Voyage!
Foto corp articol: Wikimedia Commons
Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login