De curând

Volvo prezintă inovatorul 40.2 Concept

Volvo se află într-o continuă ofensivă asupra concurenței din Europa, iar cel mai nou concept al suedezilor arată clar ținta predilectă: segmentul compact. 40.2 Concept este un coupe cu patru portiere construit pe platforma Compact Modular Architecture, concepută special pentru mașini de dimensiuni reduse. Designul conceptului 40.2 pare îndeajuns de matur pentru a avea destule șanse la producția de serie. Partea frontală a mașinii atrage prin grila încadrată de farurile “Ciocanul lui Thor”, iar blocurile optice posterioare, supradimensionate, “mușcă” din hayon. Liniile puternice ale conceptului sunt întregite de profilul surprinzător ce aduce aminte de un crossover.

Gama de modele pe care Volvo se pregătește să o completeze în următorii patru ani va include atât modele de tip hibrid plug-in Twin Engine, cât și mașini 100% electrice. Producătorul suedez plănuiește să vândă nu mai puțin de un milion de mașini cu astfel de tehnologii, până în anul 2025. Potrivit oficialilor Volvo, primul model de serie al gamei 40, derivat din conceptul 40.2, va debuta pe piața europeană în 2017, acesta având misiunea de a duce mai departe trendul crescător al vânzărilor. Volvo a înregistrat în primul trimestru al anului 2016 o majorare cu 11,9% a vânzărilor, raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Volvo

 

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus