De bun simț

Studiu: 52% dintre englezi au pierderi de memorie

FOTO © Stockyimages | Dreamstime

Un studiu realizat de cercetătorii britanici în decursul zilei de ieri și azi noapte dovedește negru pe alb, pentru prima dată, faptul că 52% dintre englezi fie au pierderi de memorie, fie n-au prea dat pe la școală și nu știu matematică sau istorie. Studiul a fost realizat pe mai mult 33 de milioane de cetățeni, iar peste 17 milioane dintre aceștia au declarat că doresc să părăsească Uniunea Europeană.

Asta înseamnă, cu alte cuvinte, că acești 17 milioane de britanici au uitat că:

  1. Uniunea Europeană a fost creată pentru a ține acest continent unit și pentru a împiedica țările europene să se autodistrugă sau să se distrugă între ele.
  2. 50% din exporturile Marii Britanii sunt făcute către UE. Așadar, ca să poată continua să exporte către „noi”, englezii vor trebui să plătească mai departe taxa de acces la piața comună (350 de milioane de lire pe săptămână). Așa că ori ies, ori rămân, costurile de care se plâng ei vor trebui plătite, sau exporturile se vor opri.
  3. Costurile pe care le presupune apartenența la UE pentru Marea Britanie sunt mai mici decât avantajele economice ale statutului de membru al pieței comune, decât fondurile la care țara are acces și așa mai departe.
  4. Dacă Anglia iese din UE, nu își rezolvă nici pe departe problema imigranților (o problemă imaginară, de altfel), pentru că în continuare populația din UK îmbătrânește și natalitatea scade – deci vor avea nevoie de imigranți oricum. Doar că, pe viitor, înafara UE, vor trebui să se ocupe singuri de imigranții de care au nevoie, fără ajutorul financiar și regulator al uniunii.
  5. Nu în ultimul rând, englezii cred că dacă aleg să iasă din comunitate, să nu mai plătească nicio contribuție, să își lase politicienii să jignească membrii UE și să vină la masa negocierilor cu o atitudine superioară, țările membre ale Uniunii sunt obligate să le facă pe plac. Drăguț, tipic englezesc, dar greșit.

Aș putea să continui, însă din păcate această discuție a avut deja loc, s-a încheiat, iar jumătate dintre britanici (majoritatea bătrâni care nu înțeleg ce se întâmplă astăzi în jurul lor) au ales să fie independenți, fără a ști exact ce înseamnă asta. Nu pot decât să dau din cap (iată un moment când pot folosi și eu acronimul SMH – shaking my head) și să le urez mult succes în haosul care îi așteaptă.

Din punctul de vedere al României, putem doar să sperăm că valul de instabilitate economică va ajunge mai diluat până la noi. Leul a început deja să scadă, dar are toate șansele să se oprească sau chiar să își revină. Evoluția economiei țării noastre, aflată în topul creșterii economice a continentului, va depinde de abilitatea iubiților noștri conducători de a consolida poziția țării pe harta Europei Unite.

Adrian Staicu este un specialist în marketing și publicitate cu 12 ani de experiență. În puținul timp liber care i-a mai rămas este jurnalist specializat în on-line și social media, scenarist de teatru amator și tătic.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus