Pe roți

S-a reinventat roata: Gocycle GS

Ochelari cu realitate virtuală, mașini autonome, roboți care imită tot mai fidel ființele umane. Toate acestea te fac să crezi că viitorul a început deja, iar tu ai nimerit în mijlocul unei petreceri pentru care nu ești pregătit.

Ca să nu fii luat prin surprindere, ai face bine să te adaptezi permanent, iar Gocycle are pentru tine un mesaj important:aruncă vechea ta bicicletă și treci la inovatorul GS. Atunci când un vehicul cu două roți este proiectat de un designer care a contribuit la apariția mașinilor sport McLaren, așteptările sunt foarte mari.

Richard Thorpe a lăsat deoparte lumea supercarurilor și s-a dedicat noii sale companii, Gocycle. După ce a livrat cu success mii de exemplare ale bicicletelor G2 și G3, designerul țintește succesul pe pământ american, cu GS.

Hai să vedem de ce această bicicletă nu riscă să se demodeze niciodată. În primul rând, roțile denumite Pitstopwheels, care înglobează câte un motor electric, sunt fixate pe câte un singur brat. Asta înseamnă o demontare rapidă și fără scule, în caz de pană.

Pentru ca pantalonii viitorilor posesori să rămână curați, după o tură cu bicicleta, lanțul lui GS este încapsulat de o mască ce poate fi comandată într-o selecție impresionantă de culori.

Spuneam că Gocycle GS este proiectat de un designer auto. Acest lucru este trădat de unele dotări pe care nu te-ai aștepta să le găsești vreodată pe o bicicletă. Frânele hidraulice garantează o frânare fluentăși eficace, iar pedalele se pliază pe vertical.

Poziția de condus, sau mai bine spus, poziția de pedalat este reglabilă pe înălțime, iar ghidonul și șaua se pot ajusta după specificul oricărui bicyclist. Suportul pentru smartphone asigură coeficientul optim de coolness în mediu urban.

Gocycle GS caută finanțare pe Kickstarter, iar data de lansare estimată este luna iulie a anului 2017.

foto/video: Gocycle

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus