De curând

Nintendo reînvie legenda jocurilor video, consola NES

foto: Nintendo

Anii ’80 au rămas în inimile gamerilor din întreaga lume ca o perioadă de explorare și pionierat. Chiar dacă ne aflăm în plină epocă Virtual Reality, iar grafica jocurilor devine tot mai fidelă mediului înconjurător, nostalgia nu dispare. Dacă îți este dor de nevoia de a conecta o consolă la televizor, ca să te poți juca în voie, ai un mare motiv de bucurie. Nintendo readuce la viață consola NES, direct din lumea personajelor pixelate și a coloanelor sonore repetitive. Dacă la prima vedere pare că aveam de-a face cu același produs din urmă cu trei decenii, ar fi bine să fim atenți la diferențe.

Nintendo Classic Mini copiază în detaliu designul strămoșului său lansat în anul 1983, dar de data aceasta dimensiunile sunt de-a dreptul miniaturale. Consola se poate conecta la televizor direct prin intermediul mufei HDMI, iar distracția poate începe imediat. Classic Mini dispune de 30 de jocuri stocate în memoria internă, dintre care merită amintite hituri clasice precum Super Mario Bros., Pac-Man, Castelvania, The Legend of Zelda sau Ninja Gaiden. Consola dispune de un controller care respectă designul Nintendo și care este compatibil cu tehnologia Wii Remote.

Gamerii de canapea nu au de ce să-și facă griji cu privire la scoruri. Punctajele înregistrate în timpul jocului sunt salvate automat, iar orice repriză de distracție poate începe exact de unde a fost oprită anterior. Nu există necesitatea de a introduce parole, iar pentru jocul la dublu, două console pot fi interconectate. Nintendo Classic Mini va ajunge pe piață începând cu data de 11 noiembrie și va avea un preț de 60 de dolari. Poți să pui încă de acum una pe lista cadourilor de Crăciun. Apoi încă una, pentru partenerul favorit de gaming.

foto: Nintendo

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus