De curând

Ești curajos? Podul de sticlă suprem te așteaptă în China

Cu o lungime de 430 m, podul de sticlă din provincia chineză Hunan merită pe deplin adjectivul “suprem”. Dacă frica de înălțime nu e pe lista însușirilor tale, încearcă testul ultim. Intră chiar acum pe site-ul oricărei companii aeriene și rezervă-ți un bilet spre Beijing. Drumul nu durează mai mult de 14 ore, în funcție de operatorul pe care îl vei alege, iar la asta vei mai adăuga doar ceasurile petrecute apoi cu autocarul. După ce vei parcurge câteva fusuri orare, vei ajunge în Zhangjiajie. Aici te așteaptă podul din sticlă care a încins internetul zilele acestea.

Construită la o înălțime de 300 m deasupra solului și formată din 99 de panouri de sticlă stratificată, structura poate suporta greutatea a 800 de oameni concomitent. Podul lat de șase metri este proiectat de arhitectul israelian Haim Dotan, iar investiția aferentă s-a ridicat la 3,4 milioane de dolari. Ce facem, însă, cu vizitatorii fricoși? Potrivit BBC, oficialii chinezi au lăsat o mașină plină cu pasageri să ruleze pe unul din panourile de sticlă, pentru a-i dovedi rezistența. Mai mult, nu va fi permis accesul a mai mult de 8.000 de vizitatori într-o singură zi. Nu-ți mai trebuie decât o gașcă veselă și cel mai bun selfie stick!

Foto/video: CCTV+

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus