De curând

Cutremurele înjumătățesc producția fabricilor japoneze

Zilele de 14, 15 și aprilie 2016 vor intra în istoria Japoniei prin spaima resimțită de locuitorii insulei Kyushu. Trei seisme de 6,2, 6,0 și 7,0 grade pe scara Richter, însoțite de numeroase replici, au afectat iremediabil nu doar clădirile, drumurile și podurile din vecinătatea orașului Kumamoto, ci și un element indispensabil pentru prosperitatea Țării Soarelui Răsare: industria.

Producători de renume precum Toyota, Honda sau Nissan au anunțat deja înjumătățirea sau chiar suspendarea pentru o săptămână a programului de lucru, din cauza aprovizionării deficitare cu piese, din partea furnizorilor. Honda reia producția de motociclete abia pe 22 aprilie, iar Nissan va scoate pe poarta fabricii din Fukuoka doar jumătate din numărul unor modele precum Serena, Teana, Murano sau Note.

Nu doar producătorii de mașini au de suferit, însă. Sony a oprit producția senzorilor optici, la fabrica din Kumamoto, pentru a evalua pagubele survenite în urma seismelor. În același timp, fabricile pe care gigantul din industria electronicelor le deține la Nagasaki și Oita și-au reluat deja activitatea. Bilanțul cutremurelor petrecute la mijlocul lunii aprilie se ridică acum la 32 de morți și peste 2.000 de răniți.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus