De curând

Cum să-ți încarci telefonul în autobuz


Într-o lume a transportului ideal, traficul urban nu va mai fi îngreunat din cauza numărului mare de mașini care aglomerează marile intersecții. Ce facem, însă, cu transportul public, ce nu pare deloc atractiv pentru toți cei obișnuiți să ajungă la serviciu cu propriul automobil?

Mercedes-Benz pare să fi găsit răspunsul la această întrebare. Future Bus este vehiculul care promite să deschidă calea către un transport în comun civilizat și cu adevărat modern. Pus în mișcare cu ajutorul tehnologiei CityPilot, autobuzul semiautonom folosește un sistem complex de camere video și radare pentru a-și face loc în traficul marilor orașe. Și în plus, îți poți încărca telefonul în el!

Autobuzul recunoaște semnalele semafoarelor și poate seta particularitățile traseului în funcție de evoluția traficului, obstacole sau pietoni. Future Bus are un sistem automat de frânare, a cărui utilitate se face simțită mai ales la oprirea în stație, când autobuzul execută singur toate etapele necesare îmbarcării pasagerilor.

Eficiența sistemelor de pe Future Bus Concept a fost dovedită oficial, cu ocazia unui tur de 20 km, cu plecare de la aeroportul Schipol din Amsterdam. Autobuzul este construit pe platforma tehnică a binecunoscutului Citaro, în timp ce sistemul City Pilot este o evoluție a sistemului Highway Pilot, prezentat în urmă cu doi ani pe camionul Actros.

daimler_future_bus_phone_charge

Future Bus oferă pasagerilor posibilitatea de a-și încărca telefoanele mobile în locuri speciale, fără fir.

Foto: Daimler

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus