De curând

„Biserica-fantomă” a lui Edoardo Tresoldi

Turiștii pasionați de istoria Italiei au un nou motiv de bucurie, începând din această primăvară. Artistul Edoardo Tresoldi a recreat o bazilică paleocreștină  din Manfredonia, Apulia, parte a celebrului ansamblu arhitectural Santa Maria Maggiore di Siponto.

Aspectul instalației de artă este cât se poate de fascinant, iar masiva structură translucidă te face să te întrebi dacă privești un obiect real. Efectul este obținut prin folosirea unui tip de sârmă foarte subțire și a unor îmbinări de mare precizie. Dacă lăcașul de cult existent, construit în 1117, atrage deja prin spiritualitate și tradiție, „biserica-fantomă” va face cunoscut acest obiectiv unui tip complet nou de turiști.

Edificiul străvechi, evocat de această instalație, data de la începutul secolului al șaselea, fiind distrus odată cu producerea unui mare cutremur. Artistul italian a avut nevoie de trei luni pentru finalizarea operei sale, un demers pe cât de nobil, pe atât de costisitor. Bazilica transparentă a costat 3,5 milioane de euro.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus