Pe roți

Audi Q2: lup în blană de oaie

Dacă lumea SUV-urilor Audi ar fi ar fi o junglă, cu siguranță modelele Q7 și Q5 ar fi prădătorii care se plimbă relaxați printre celelalte animale. Cât despre Audi Q2, am putea fi tentați să credem că este una dintre micile viețuitoare urbane, deloc fioroase, ba chiar drăguțe și irezistibile. Nu-i așa că de-abia aștepți să-ți impresionezi partenerul cu felul ușor în care se parchează acest SUV urban, adorabil și plin de atitudine? Nu te grăbi cu aprecierile. Acesta nu este un animal de companie, ci mai degrabă o fiară abilă, deghizată într-un tovarăș de drum jucăuș. Abilitatea noului Audi Q2 nu vine, însă din forța brută, ci din tehnologiile smart de la interior și din agilitatea pe care o promite mașina.

Potrivit informațiilor comunicate de Audi, sub capota mașinii vor fi disponibile trei motoare pe benzină și alte trei diesel. Cel mai mic propulsor, are o capacitate de doar un litru, dar oferă 116 cai-putere, în timp ce vârful de gamă, harnicul 2.0 TFSI de 190 CP, apropie SUV-ul de zona mașinilor sport. Acesta este cuvântul potrivit și pentru a descrie aspectul exterior al mașinii. Grila frontală conturată incisiv face casă bună cu farurile care par să te fixeze cu o privire rece. Privit din lateral, Q2 arată exact ca o compactă sportivă, iar culoarea montantului posterior creează iluzia unui plafon ce levitează. Stopurile par desenate de un bijutier, iar forma plonjată a lunetei întregește alura sportivă.

La interior, noul Audi Q2 oferă sistemul de infotainment MMI, care dispune de navigație 3D și modul LTE, precum și de hotspot Wi-Fi. Asta înseamnă timp de calitate petrecut de ocupanți, pe Facebook sau Instagram. Pentru timpul de calitate petrecut de toată lumea din mașină, Audi a pregătit un sistem audio de 180W, cu posibilitatea unui upgrade la fantasticul sistem Bang & Olufsen. Acesta va transforma noul Q2 într-o sală de concerte, cu 705W și 14 difuzoare. Atunci când distracția se termină, Q2 te ajută să-l parchezi fără bătăi de cap, datorită sistemului opțional care virează automat mașina pe parcursul manevrelor din parcare.

Siguranța este și ea la loc de cinste. Sistemul denumit Audi pre sense intervine în cazul în care șoferul nu observă mașina din față sau pietonii, avertizând și chiar intervenind asupra frânelor. Asistentul la depășirea marcajelor rutiere, precum și sistemul cruise control adaptabil, care menține distanța față de mașina din față transformă noul Q2 într-un supererou urban, gata să pună ordine în orce situațiie dificilă. Germanii vor lansa cel mai mic SUV al gamei Audi în toamna acestui an, iar competiția pare deja să fi fost luată prin surprindere.

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus