Video

Alungă singurătatea cu robotul Kirobo Mini

 

Înainte să te lași umit de Kirobo Mini, ar trebui să știi că vine din Japonia, țara în care se servește înghețată cu gust de caracatiță, iar ouăle de găină se pot cumpăra și de la automat. Invenția aparține celor de la Toyota și este gândită ca o prelungire naturală a rolului de companion îndeplinit în general de mașinile producătorului japonez.

Kirobo Mini este derivat din prototipul Kirobo, al cărui proces de dezvoltare a inclus chiar și o călătorie în spațiu, la bordul unei rachete. Roboțelul care va fi lansat pe piața niponă în 2017 va fi capabil să inițieze dialoguri, să dea replici adaptate la diverse contexte și chiar să intuiască sentimentele interlocutorului său.

Mai mult decât atât, Kirobo Mini va putea fi capabil să își încurajeze posesorul în momentele importante și să judece situațiile de viață la care asistă. Potrivit Reuters, micuțul robot va costa echivalentul în yeni a 392 de dolari și va veni la pachet cu un suport special care îl va face compatibil cu orice cup-holder de la bordul mașinilor.

foto/video: Toyota

Gabriel este jurnalist și copywriter. Pasionat de automobile, știință, istorie și teatru, el răspândește cu bucurie orice informație care-i stârnește curiozitatea.

Click pentru a comenta.

Trebuie sa fii logat pentru a lasa un comentariu. Login

Lasa o replica.

Conectează-te cu:Cele mai citite

Sus